Rendezvények

júl
20
szo
Mesterségek Udvara @ Népművészeti Ház
júl 20 @ 09:00 – 19:00
júl
27
szo
Prieger Zsolt és Magyar Bori Pilinszky és én @ Stégszinpad
júl 27 @ 20:30

 

Pilinszky János a XX. század egyik legjelentősebb magyar költője. Az ő életművének tiszteletére alkotta meg az utóbbi években számtalan irodalmi előadást megalkotó Prieger Zsolt a Pilinszky és én című zenés-irodalmi műsort, mely a kortárs magyar irodalom alapkövét és a hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez. A darab ősbemutatója 2021-ben a Budapesti Tavaszti Fesztiválon volt, azóta töretlen a darab sikere. Prieger Zsolt partnere Magyar Bori, a kiváló előadóművész, népdal- és jazzénekes, a Makám, az Anima Sound System zenekarok énekesnője.
A program megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatja.
***
Jegyár (a helyszínen váltható, készpénzes fizetés): 4000 HUF
Diák kedvezmény (érvényes diákigazolvány felmutatásával): 2000 HUF
A koncerten fotó és videofelvétel készül, a Vendég a belépéssel hozzájárul ahhoz, hogy a szervező ezt a továbbiakban szabadon felhasználja.
Várunk mindenkit szeretettel!

aug
10
szo
Lázár Tesók Stégszinpad @ Stégszinpad
aug 10 @ 20:30

 

Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár 1992-ben alakult, amikor is Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár tesók néven, duó formációban fognak együtt színpadra állni. Koncertjeiket, dalaikat akusztikus, minimál hangszerelés jellemzi, hangulatában hozzák a két említett anyazenekar melankolikus vonalát.
Első koncertjük 2017-ben a MaCsek online újság szülinapi buliján volt, akkor még csak alkalmi formációként. 2018-ban döntötték el, hogy komolyan foglalkoznak ezzel a projekttel, ebben az évben már több mértékadó fesztiválon és budapesti klubban is felléptek. 2020 őszén jelent meg első nagylemezük Hullámtörés címmel, melynek bemutatója 2021 januárjában volt a Müpában, 2021-2023-ban a lemez dalaival bejárták az országot.
Második nagylemezük 2023 novemberében jelent meg Eső előtt címmel, melyet dupla- teltházas lemezbemutatóval mutattak be a MÜPÁ-ban, 2024-ben a két album dalaival járják az országot.
A program megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatja.
***
Jegyár (a helyszínen váltható, készpénzes fizetés): 4000 HUF
Diák kedvezmény (érvényes diákigazolvány felmutatásával): 2000 HUF
A koncerten fotó és videofelvétel készül, a Vendég a belépéssel hozzájárul ahhoz, hogy a szervező ezt a továbbiakban szabadon felhasználja.

aug
11
vas
Kenutúra a Kis-Dunán: Angyali-sziget kerülő túra @ Ráckevei Kis - Duna
aug 11 @ 08:00

Angyali-sziget kerülő túra

A telephelyről elindulva megkerüljük a természetvédelmi területet Ráckeve szívében, a Senki-szigetet. Az Árpád-híd alatt átkelve a fűzfák által bújtatott Balabán-lagunához érünk.

A lagúna gazdag növény- és állatvilágát nem megbolygatva átkelünk a 1,2 km hosszú, hidakkal keresztezett csatornán. A kiságból kijutva a déli irányba nézve a túlparton találjuk a Malom-öblöt, amely valaha Mátyás király dunai flottájának volt a kikötőhelye.

Északi irányba körbeevezzük az Angyali-szigetet, amely Ráckeve legnagyobb szigete. A sziget északi területe még szinte érintetlen vadon, belső tavacskái költő- és ívóhelyek. A szigetet itt egy kis lagúna szeli ketté, amelyen keresztül a keleti ágat érjük el, majd visszafelé csordogálva találjuk a kiskunlacházi strandot, ahol pihenünk egyet.

Újult erővel dél felé evezve átkelünk ismét a Balabán-lagunán, majd kiérve átszeljük ismét Ráckeve városát, ahol a hosszú túra energiapótlására elfogyasztjuk a késői ebédünket. Ennek befejeztével lassan hazaevezünk a telephelyig. Szigetek, öblök, lagúnák teszik izgalmassá a vízi életet, a víz minősége évek óta kiváló, fürdésre alkalmas.

Paraméterek:
Távolság: 14 km
Nehézségi szint: könnyű

Ár: 7900 Ft.-/ fő
(Az ár tartalmazza a kenutúrán kívül a 1,5l-es ásványvizet )

A túrát csak 15 fő esetén indítjuk!

aug
16
pén
Kis-Duna Vízi Fesztivál @ Ács Károly Művelődési Központ
aug 16 @ 12:00 – aug 20 @ 13:00
aug
17
szo
Nagyvárosi Vándorok @ Ács Károly Művelődési Központ
aug 17 @ 20:00 – 21:00
aug
18
vas
Szeretőből egy is sok @ Ács Károly Művelődési Központ
aug 18 @ 20:00

Kis-Duna Vízi Fesztivál 2024
Jegyár: 3000Ft

 

 

aug
24
szo
XII.Veterán Gépjármű találkozó és kiállítás Ráckeve @ Szegedi Kis István sétány
aug 24 @ 12:39
Scroll Up